< fullduplex >

health


fullduplex main
   <>    contact

Fullduplex Health is een onderdeel van Fullduplex dat zich richt op innovatieve nieuws concepten op het vlak van gezondheidszorg in de breedste zin van het woord. Net als bij de andere activiteiten van Fullduplex gaat het ook hier weer om het slaan van een brug tussen nieuwe/innovatieve techniek aan de ene, en de gebruiker aan de andere kant. En juist bij de zorg is dat enorm belangrijk want hier gaat het overduidelijk om mensen. Mensen die veel baat kunnen hebben van nieuwe technologische ontwikkelingen, maar aan de andere kant vooral niet met die technologie lastig gevallen moeten worden.

Fullduplex werkt hierin samen met diverse partijen binnen en buiten de zorg.

are you okay today is een goed voorbeeld van zo'n project. Het stelt de kinderen (of andere mantelzorgers) van zelfstandigwonende ouderen in staan om een oogje in het zeil te houden, zonder installatie van allemaal sensoren of camera's. het gevoel van privacy wordt zo gewaarborgd.

Daarnaast is Fullduplex bezig met een aantal R&D trajecten op het vlak van zorg, zoals bijvoorbeeld een project dat de eenzaamheid probeert te verminderen en een project met als doel het welzijn van dementerenden te verbeteren.

De term full-duplex komt uit de ICT en slaat op communicatie waarbij in twee richtingen tegelijkertijd communicatie plaats vindt. Dit in tegenstelling tot half-duplex communicatie (zoals bij een walkie-talkie waarbij zender en ontvanger om te buurt spreken) en simplex communicatie (zoals bijvoorbeeld bij radio).(c) 2017   Fullduplex    -     Op de diensten van fullduplex zijn de algemene voorwaarden van kracht.