Fullduplex is een full service bureau opgezet door
Thijs van Doorn en biedt diensten aan voor de media industrie in de breedste zin van het woord. Media consultancy, business development en projectmanagement van a tot z waarbij een brug wordt geslagen tussen marketing en techniek; zoals on-demand diensten, apps, interactieve televisie en alles waarbij content en interactie centraal staat.
De media wereld verandert snel... heel snel. Internet, social media, on-demand diensten... Nou is die verandering niet nieuw, want al sinds de allereerste radiouitzending gebeurt er erg veel. En sinds de opkomst van internet heeft dit nog eens een extra versnelling gekregen.
Maar tegelijkertijd gaat het ook eigenlijk helemaal niet zo hard. Tien jaar geleden werd er al gesproken over het scenario dat je het bankstel dat je op tv ziet in Goede Tijden Slechte Tijden direct nog tijdens de uitzending zou kunnen kopen via interactieve tv. Maar dat kan vandaag de dag nog steeds niet en.... dat gaat ook niet gebeuren want de fout die vaak gemaakt werd en nog steeds wordt is dat er nieuwe business modellen worden ontwikkeld vanuit de technische mogelijkheden... terwijl de consument daar misschien helemaal niet op zit te wachten. De consument wil gewoon lekker naar GTST kijken en zeker tijdens de uitzending zelf geen aankopen doen. Na afloop misschien... product placement dus... en dat bestaat inmiddels wel... zeker in GTST...
Gaat het dan alleen maar om wat de consument wil? Nee, want soms weet de consument gewoon niet waar hij of zij behoefte aan heeft. En dat is ook niet zo gek want nieuwe technische mogelijkheden kunnen nieuwe scenario's geven waar de consument nog geen ervaring mee heeft.
Waar het dus om gaat is de balans. De balans tussen de wensen van de consument en de technische mogelijkheden. Of onmogelijkheden. En dat is waar Fullduplex zich op richt.
De term full-duplex komt uit de ICT en slaat op communicatie waarbij in twee richtingen tegelijkertijd communicatie plaats vindt. Dit in tegenstelling tot half-duplex communicatie (zoals bij een walkie-talkie waarbij zender en ontvanger om te buurt spreken) en simplex communicatie (zoals bijvoorbeeld bij radio).